23 August 2011

Бачковски манастир

Бачковският манастир се намира по поречието на река Чепеларска (река Чая), на 10 километра от град Асеновград в Родопите. Ние пристигнахме в манастира в 18 часа, зад нас затвориха вратите му и започна вечерна литургия. Манастирът е уникален с архитектурата си, иконостаса, стенописите, които са навсякъде. Чист и спокоен в понеделник вечер. 
Бачковски манастир

21 August 2011

Църквата "Свети Висарион Смоленски" - град Смолян

Смолян - църква "Св. Виарион Смоленски"

В новия център на град Смолян от 2006 година се издига красивата църква с покровител Свети Висарион Смоленски. Не може да не видите църквата, ако преминавате през града. Има модерна архитектура. Невероятното е, а може би пък не, че е издигната върху бившите градски гробища. 

08 August 2011

Смолян - исторически музей

Историческият музей в град Смолян е основан през 1935 година от Стою Шишков, чието име носи днес.  В музея са изложени експонати от средните Родопи от праистория до наши дни.

03 August 2011

Белоградчишката крепост и скали - 1 част


Белоградчишките скали. Пристигаме в горещ  ден на август. Скалите са около нас и се потапяме в едно от чудесата на България. Крепостта е изградена сред скалите, като е използвана природната даденост. Белоградчишката крепост е на три нива.
Белоградчишката крепост
По време на нашето гостуване се снима български филм, и във второ ниво е изграден декор, който придава на днешната крепост повече енергия и те връща назад във времена на борби и начин на средновековен живот.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...