27 November 2012

Спа хотел "Орбел", Добринище

Хотел "Орбел" се намира в Добринище в най-високата част на града на 10 минути пеша от центъра. Лесно може да стигнете до него. Има табели, а когото и да попитате ще ви даде насока как да намерите хотела.
Ние отседнахме в хотела в средата на месец юли. Горещините тук не се усещаха. Допълнително за разхладата действаха двата басейна на хотела. Единият от тях се пълни с минерална вода. При закрития басейн има и джакузи с минерална гореща вода.

21 November 2012

Семеен хотел "Старата къща", Смолян

Семеен хотел "Старата къща" се намира в град Смолян  по посока на смолянските водопади, ул. Миньорска 67. Само на 5-10 минути от центъра на града с кола. До хотела минава и градски транспорт, а и пеша да се разходите ще ви отнеме около 30 мин.

05 November 2012

Исторически музей, Ботевград

Историческият музей в Ботевград се помещава в изцяло реставрираната сграда на бившия съд на града. Влизайки в сградата попадате в съвременен исторически музей от мрамор и добре подредена експозиция. Музеят работи всеки ден от 8.30 до 17.30. Посрещат ви ведри хора, готови да разказват история си. От тук научихме именно за многото крепости, които се намират в района на Ботевград. Една от тях и посетихме - Боженишки урвич, до село Боженица.
Влезте с нас в музея и се насладете на атмосферата  в него.

01 November 2012

Храм "Света Неделя", Смолян


Храм "Света Неделя", Смолян

Църквата"Св.Неделя" се намира в южния край на квартал Райково в град Смолян, над левия бряг на река Черна. За построяването на храма е бил необходим ферман, който е получен след усилията на двама смоленчани и храма е съграден през 19 век. Строежа на църквата е под ръководството на двамата първомайстори Харит и Вълко Кисьови. На 7 юли 1836г. църквата била изградена и осветена от ксантийския гръцки владика Кирил.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...