29 September 2013

Исторически музей, село Момчиловци

 
Музей, село Момчиловци
Музеят в село Момчиловци се намира непосредствено до църквата" Св. св. Константин и Елена" и под площада с информационния център. Не винаги ще намерите музеят отворен, но когато се обадите в центъра, ще намерите човек, който ще ви посрещне с най-добро желание и ще ви заразказва за селото, региона, музея и каквото се сетите още...
Музеят е устроен на два етажа, като може да видите различни етапи от развитието на региона още от древността, преминете през османското владичество, възраждането и стигнете до занаятите и традициите в Момчиловци.

13 September 2013

Врабченски / Врабчански водопад, село Врабча, Трънско

Врабченски / Врабчански водопад, село Врабча
6 септември 2013. Почивен, празничен ден. Планове няма. Обхванало ни  е малко мързеливо настроение. Телефонно позвъняване от приятел и ето ни в колата с идея да посетим едно ново място - водопада на село Врабча. 

11 September 2013

Антонски водопад, Централен Балкан, с. Антон

Антонски водопад
На път за Копривщица през лятото на 2013, пътувайки по подбалканската магистрала, близо до село Антон на самия път, видяхме водопада. Имаше отбивка и спряхме.Това лято беше доста дъждовно, затова водопада има много вода. Разбрахме от табелата, че това е един от многото водопади в района и името му е Антонски водопад заради село Антон.

10 September 2013

Природна забележителност "Каменната сватба", с. Зимзелен, Кърджали

  
Скален феномен "Каменната сватба", с. Зимзелен
В горещ ден от август 2012 посетихме местността с природната забележителност "Каменната сватба". Тръгнахме в най-големия пек, но когато сме с кола това не ни плаши. В източна посока от град Кърджали, на около 3 километра, към село Зимзелен се намира този скален феномен. Има кафяви табели, които ви ориентират още от Кърджали. На последната табела с 0, 35 километра, с лява посока, спряхме колата на асфалтовия път. И тръгнахме по бяла пътека, която е с цвета на скалите около нас. Сватбата не се вижда от пътя. Трябва да тръгнете по тази пътека и само след 10-тина минути ще видите невероятната гледка от сватбари в бяло и двамата младоженци водещи най-отпред в розово-червено.

07 September 2013

Музей на совата, парк Витоша

Музей на совата, парк Витоша
 Музеят на совата от пролетта е в нова сграда. Намира се в парк Витоша, над София на 10 километра от града, малко под Копитото. Интересното за новата сграда е, че е построена само от дърво и натурални материали. Предвидено е деца от всякаква възраст да посещават това място и да се занимават с различни проекти свързани с природата и опазването й. Екипът е от страхотни млади хора, които търсят своите съмишленици. Музеят е импровизиран. може да видите различни модели на сови и бухал, които са направени от дърво. Има указателни табла, на които можете да прочетете любопитни факти за тези грабливи птици.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...