18 December 2009

Спа Хотел Акватоник, Велинград


Спа Хотел Акватоник е 5 звезден хотел, намира се в квартал Чепино на Велинград, непосредствено до ЖП линията. Като цяло впечатленията ми за хотела за добри, но може да се иска още...
Гостувах на хотела за два дни през декември 2009 г. Голяма регистратура, топло... Препълнен с много гости, от които добър процент деца, играещи по асансьорите. Единият от тях панорамен. Хотела в цените си за нощувка включва безплатни закуска и вечеря.
Първото негативно нещо за хотела - малък ресторант. Гостите бяха прекалено много, мисля че и извън капацитета. Пътувате 200 км и пристигащи вечерта след 20.00 ви молят учтиво да изчака те 15-20 минути, тъй като нямат свободни места. Вечерята... менюто доста ограничено. Две-три салати и две основни ястия. От които едната кълцана пържола, абсолютно без никакъв вкус, панирана пилешка пържола и някакъв микс, който не разбрах какво представлява. Алкохолните и алкохолни напитки не са включени в безплатната вечеря. Надценката на напитките не беше много висока - 20-40%.
Втората вечер нова изненада с вечерята. Обявена е от 18.30 до 20.30. Започва след 19.00 без да са уведомени гостите по-рано, а голяма част стои във фоаето и чака...

Хотелът Акватоник е взел името си от това, че има акватоничен басейн. Той е на няколко нива с минерална топла вода, в която има масажни дюзи за различни части на тялото. Добре като цяло, но малък спрямо капацитета на гостите на хотела. Трябва да отидеш веднага след като отвори и то за един час или след това ще се побутваш с още 50-тина човека.
Третото нещо, което не ми хареса - игралната зала. Добре направена, която явно се използва и за дискотека, когато има такава... Всяка игра се заплащаше, независимо дали си гост на хотела или не. За повечето игри по 10 лева на час игра. Няма значение, дали ще е тенис на маса, за която ток не се харчи. Изваждат ти масата от една ниша, разпъват я и това е. За джаги 10 лева на час. Подават ти едно топче и това е. За плейстешън игра, независимо каква - 10 лева на час. За игра на голф, 10 лева половин час, като имаше своите предимства, но чак пък толкова...
Не на последно място паркинга на хотела... Много малък. Реклама, че за гостите на хотела има покрит паркинг... Не. Първата вечер на пристигане едва ни намериха място, непосредствено преди изхода на хотела, под един наклон.... Вторият ден по обяд успяхме да намерим едно местенце пък на другия изход на хотела.
Дойде денят за тръгване и разплата. Към сметката ни имаше прикачена консумация на бара, без да сме стъпвали там в часа, за който ни уверяваха че  сме били. Е след това ни я приспаднаха, но трябваше едва ли не да им се чустваме благодарни че ни я опростяват...
Това са впечатленият ми от хотела. Смесени и не като за 5 звезден хотел. Незнам, който е решил да гостува на хотела, нека си помисли дали си заслужава.
Цените и прочие ласкателства можете да видите на официалните им сайтове.

1 comment:

Lio Popov said...

Забележка: Мнението изложено по-горе е лично от впечатлението ни по време на гостуването ни в този хотел в края на 2009 година. Моля Ви спрете с рекламите по негов адрес. Благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...