28 May 2013

Музей на мечката, Триград

Музей на мечката, Триград
Музеят на мечката се намира между Дяволското гърло и село Триград, непосредствено до реката в триградското ждрело. Отивайки към селото се пада от лявата ви страна. Един от най-новите музеи в Родопите. Уникален е с идеята си за представяне на застрашения вид на кафявата мечка. В последните години хората все по-често чуват за тях от новините, но в този музей можем да научим за начина им на живот, за местообитанията им, за начина им на хранене и прочие.


 Ние научихме за музея, когато излязохме от пещерата Дяволското гърло. Музеят работи от 9-18 часа, без неделя и понеделник. Таксата за вход е символична.По време на престоя ви вътре чувате реални звуци от природата, на мечка и други животни срещащи се в Родопите. В специални шкафове, може да видите предмети и от неживата природа на Родопите, както и интересни насекоми. Черепите на различни бозайници са един от забележителните експонати в музея. Потопете се с нас в атмосферата на музея.

Място, на което може да се намери кафява мечка
Скелет от кафява мечка
Следа от кафява мечка сравнена с други бозайници
Малко по-нагоре по течението на реката може да видите естествена хралупа в пещера, в която да видите как би стояла мечка с малкото си.
Това е от музея. Ако искате да научите повече за кафявата мечка последвайте тази връзка. До скоро!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...