22 December 2015

Пещера "Леденика", Враца, балкан

Пещера "Леденика", Враца
Намираме се в района на Враца. Време е да посетим пещера "Леденика". Достъпът до нея е лесен. Намира се на 14 километра от града, преминавайки през красивата местност Вратцата.
Пристигаме в последния момент и влизаме веднага. Посещението ни е през един юлски ден. От горещото влизаме в доста хладна среда. Така, че е добре да имаме топла дреха....Вътре температурата е не повече от 6 градуса.
Както в повечето пещери и тук трябва да сте с удобни обувки и да следвате водача. За съжаление при това посещение, усещането ни беше за препускане сред заобикалящата ни среда. Снимките са забранени. Успяхме да видим съвсем малко от прочутите ледени висулки, които дават и името на пещерата.

 Преминаваме през няколко по-големи зали, които са осветени добре и виждаме чудни форми.
 Разрешено ми е да направя само няколко снимки и то в добре осветените части, където се предполага, че няма да навредя, макар, че никога не пускам светкавица.
 Споделям с вас една малка, но уникална част от Леденика. Посетете я! По възможност в края на зимата или дори през зимата. Тогава със сигурност ще видите повече от ледените форми.
 Обещаваме си да се върнем! Една от пещерите, които е хубаво да се видят повече от веднъж.
Желая ви хубави празници и много незабравими моменти през новата година!

Късмет!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...