25 November 2010

Видин - Къщата с куклите /Vidin house with dolls

По време на престоя ни във Видин, не можеше да не потърсим известната къща с куклите, за която бяхме чували. Оказа се, че е близо до магазина Кауфланд на Видин. Тя е стара сграда, строена 1890 година за жилище на занаятчия. Сградата е обявена за паметник на културата от 1975 година.

Останахме разочаровани, когато попитахме в магазина за вино, помещаващ се в сградата. Отдавна къщата е заключена и вече не е посещавана. Просто стои на оживения булевард и се руши бавно. Направихме няколко снимки, за да споделим с вас видяното и голямото разочарование от незаинтересоваността на политици, общество и прочие за тези паметници на културата.
По снимките може да се види майсторството от едно време и всеки детайл.
Ето и снимките:

Прочетете още за къщата с куклите във Видин.

3 comments:

Rolly Gorli said...

Interesting post. Why the BG politics do nothing?

Anonymous said...

...и както е прието в България , информация и коментар по тема се взимат от Мунчо селският идиот но не и от запознати по въпроса страни!

Lio Popov said...

Anonymous..., благодаря за коментара ви, от който за съжаление не внасяте повече яснота... В поста споделяме какво сме видели, но никъде не се забелязва да е взета "информация и коментар по тема се взимат от Мунчо селският идиот ". Ако дадете информация за случващото се с тази къща, ще сме ви много благодарни!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...