10 October 2008

BULGARIA NATURE

Чайка - в центъра на град Варна


Една ветровита септемврийска утрин (2008), чайките се рееха в небето близо до плажа на Варна.



Патица - снимах я във Варна в морската градина, в езерото при водните колела. Много е приятно, докато се забавляваш и караш колело, пред теб да се движи едно грациозно пате. Гмуркаха се и ловяха риба. (септември, 2008)


Зелен гущер - Велико Търново (юни, 2008)


Водни кончета - Велико Търново, в крепостта Царевец.



Водно конче - планината Голо Бърдо, Перник (юни, 2008)



Мравки - мънички, но много специални. Поне за мен. Тези ги хванах върху едно красиво цвете в центъра на град Етрополе. (август, 2008)


Гущер - разхождайки се в планината, често се среща този вид гущер. Препичат се на някой камък, винаги готови да побегнат, щом усетят нечие присъствие. Това гущерче стоеше на пътя ми в Етрополе. Успях да го щракна и след това изчезна. (август, 2008)



Бръмбар - заснет в планината на град Етрополе, пролет 2008 г.



Кафяв скакалец - 9 октомври 2008, в близост до Трънското ждрело.



Зелена жаба - среща се из цяла България. Снимките по-долу са правени на река Струма, град Перник. През лятото 2008 в реката се образуват заблатени територии, които са добри за развитие на зелената жаба.




Гълъбът е птица приспособена да живее през цялата година в големите градове на България. Той населява и природата, като се срещта сред скалите.

Най-красиви са в периода на ухажване. Аз ги снимах в парка на град Перник, България. Обичам да ги гледам и да ги храня понякога. На снимката по-долу се вижда и бял гълъб. За мен, символ на мира и свободата. (2008)









Гълъбите през зимата (януари, 2009)

3 comments:

waysbg said...

Здравей!
Интересувам се изключително много от туризъм. Може ли да ме информирате как мога да членувам в някое туристическо дружество.
Наистина се надявам да ми отговорите скоро

Lio Popov said...

Здравей! Ето ти един линк, от който може да прочетеш нещо за българското туристическо дружество. http://www.btsbg.org/modules/icontent/index.php?page=24
През google.bg можеш да намериш инфо за всичко свързано с туризма. Дано твоят интерес е голям. :)

Anonymous said...

Sorry, Leonny - monochrome is for Black and White only. You are welcome to join in but the rule is B&W only.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...