27 November 2012

Спа хотел "Орбел", Добринище

Хотел "Орбел" се намира в Добринище в най-високата част на града на 10 минути пеша от центъра. Лесно може да стигнете до него. Има табели, а когото и да попитате ще ви даде насока как да намерите хотела.
Ние отседнахме в хотела в средата на месец юли. Горещините тук не се усещаха. Допълнително за разхладата действаха двата басейна на хотела. Единият от тях се пълни с минерална вода. При закрития басейн има и джакузи с минерална гореща вода.

Приситгнахме следобед, посрещнаха ни на рецепцията. Избрахме си две вечери през работната седмицата, за да няма много хора и да е по-спокойно. Настанихме се в един от апартаментите на хотела. В хола имаше походно легло за трети човек или дете.  Апартамента имаше две бани. Малко балконче за вечерите с изглед към планината.

Спалня, хотел Орбел

Хол с допълнително легло

Изглед от балкона на стаята и детския кът
Въпреки умората от пътя решихме, че преди вечеря ще е добре да посетим басейн. Избрахме вътрешния, тъй като навън вече се усещаше хладния въздух. Редувахме плуването в басейна с джакузито и горещата му вода.


След басейна се насладихме на ароматните шампоан и гел за тяло... в банята. :)

Хотела има хубав ресторант. И двата дни изкарахме в хотела изцяло. Нямаше нужда да излзиаме извън него. Готвят добре. Обслужването е добро. Служителите са приветливи и услужливи. Има кът за децата навън с люлки и катерушки. Можеш да направиш навън слънчевата си баня около басейна. Като има място да си отвън и за закрития басейн. В нощувката, хотела включва и закуска, която има различни варианти и не си ограничен в избора си.
Отвън хотела има освен басейн, място за спорт (игрища за волейбол, за тенис на трева, за футбол... ) и малка зоо градина, в която имаше красив паун, зайци, патета и едно страхотно куче, което си вършеше добре работата... :) ако се приближиш.

 Страхотно изживяване. Ако имате възможност посетете Добринище. До скоро!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...