04 February 2014

Фото разходка в парк остров "Свобода" в Пазарджик

След дългия ден на обиколки из музеите на Пазарджик, беше време да стигнем и до парк Острова, който е един от днешните символи  на града. Разположен е на близо 300 декара и е предпочитано място от жителите на града за почивка и развлечение. Спокойно може да стигнете и пеша от центъра до парка, само попитайте за посоката, за да не се наложи да се въртите в кръг.
Преминаваме през главния  и единствен вход на парка. Насреща си виждаме влакче, за което разбираме, че се движи след 17.30 и е безплатно. Е, имаме време да се поразходим из парка, преди да се възползваме от влакчето.
Първо попадаме в света на динозаврите (дино парк). Доближавайки се до тях се чуват звуци, които трябва да са подобни на тези, които са издавали преди векове...Виждаме, че целият парк е обграден от дълга, непрекъсната пейка. По-късно разбираме, че е кандидат за най-дълга пейка в света за рекордите на Гинес. Посядаме малко и гледаме към Марица, на брега на която се е образувал преди десетилетия острова.
Няма как да не пробваме колата на семейство Флинстоун. :)
Преминаваме край много скулптури. Те са постоянна открита изложба в парка. Една от най-интересните, поне за нас: жилища...
Попадаме в света на животните. Спретнат зоопарк в парк Острова, в който виждаме много забавни и красиви животни...
 
 
Преди да стигнем и да се качим на влака, виждаме един голям стол, който е висок около три метра.
Изминали са над два часа в парка, а ние не чувстваме умора, но денят е към своя край, а ние трябва да се отправим към Пловдив и да се приготвим за следващите ни открития от красива България.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...