02 March 2016

Фото разходка в град Златица

Днес сме в Златица - град в област София, намиращ се на няколко километра северозападно от Пирдоп. Разположен е между Стара планина и Средна гора. Средната наморска височина на градчето е 696 м.
Северозападно от Златица започва Златишкият проход - един от основните проходи на Стара планина,свързващи Севена с Южна България. Именно нашето пътуване към Златица беше по този проход. За съжаление, пътят не е в добро състояние, но се работи по него.
Първата ни спирка е центъра на града. Най-емблематичното а нас е кулата, която видяхме. За това и поставяме първо снимка с нея.

Преминаваме през центъра, който е със сравнително хубав площад. Покрай него са разположени читалището "Христо Смирненски", общината и виждаме и няколко паметника, които говорят за историята на града и героите му.
Сравнително чисто и приятно място се оказва Златоград. Летен и горещ ден е, но в края на деня е приятно за разходка. Спираме се до фонтана...

Обръщаме внимание на паметниците. Прави впечателние, че са запазени независимо от периода, който изразяват - история!Природа и спокойствие в малкия град. Насладете се! Хубави почивни дни!
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...